Zonneboiler

Als je alle voordelen van een zonneboiler wenst te benutten, kan je de zonneboiler ook aansluiten op je centrale verwarming. Op dat moment gebruik je de gratis opgewekte warmte voor het verwarmen van zowel huishoudelijk water als voor de verwarming van je woning. Plus heb je voor dit alles geen nieuwe CV-ketel nodig.

Water opwarmen tot de gewenste temperatuur kost energie. Normaal zal je CV-ketel deze energie volledig zelf moeten ophalen via een fossiele brandstof zoals gas of mazout of via elektriciteit.

Een CV-zonneboiler zorgt er echter voor dat het water reeds voorverwarmd naar je CV-ketel wordt gestuurd. Op dat moment zal je centrale verwarmingsketel veel minder energie verbruiken om het water op temperatuur te brengen dat nodig is voor de verwarming.

Met andere woorden zal een cv-zonneboiler je woning niet direct voorzien van warm water maar zal het verwarmd water doorsturen naar je CV-ketel zodat deze energie bespaart. En dit tot wel tot 50%. Let er wel op dat de besparing afhangt van je verbruik en je verwarmingseisen.

werking zonneboilers